Drönarguiden

Köpa drönare med kamera - Bäst i test!

Hur högt kan en drönare flyga?

Publicerad 2018-08-07 13:11:00 i Allmänt,

Hur högt kan en drönare flyga? Fysiska begränsningar och framför allt lagstiftning sätter gränserna!
 
Att testa drönarens gränser ligger förmodligen i alla drönar entusiasters intresse. Förutom max distansen så är det ett en annan gräns som är värd att testa nämligen hur högt en drönare kan flyga. Om detta är något som du vill göra så gäller det att vara förberedd så att du inte råkar ut för en krasch. Vi går igenom den teoretiska gränsen för hur högt man kan flyga med en drönare och vad man bör tänka på när man flyger högt.

Hur högt kan man flyga med en drönare?

Svaret är tyvärr: inte särskilt högt(120 m) på grund av regler och lagstiftning.

Baserat på fysiska begränsningar så kan de bästa drönarna flyga upp till 4500 meter. Högre en så finns det inte tillräckligt med luftdensitet för att propellerna ska kunna lyfta drönaren. Problemet är att det finns andra hinder för att en drönare ska kunna flyga så högt. Batteritid och räckvidd är till exempel abgörande för hur högt en drönare egentligen kan flyga. Drönarens programvara brukar också ha en gräns för hur högt drönaren kan flyga.

DJI Mavic Pro har en begränsad flyg höjd på 120 meter när drönaren är inställd på nybörjarnivå men ändrar man inställning så kan DJI Mavic Pro nå en höjd på 500 meter.

Yuneec Q500 Typhoon kan stoltsera med en maxhöjd på 1 km vilket är en av de högsta av alla drönare på marknaden.  
 
Här är några exempel på drönare som har flygit riktigt högt

Det finns en anledning till att man har inbyggda begränsningar i programvaran för hur högt man kan flyga. På höga höjder har man reducerad lyftförmåga på grund av den tunnare atmosfären och dessutom så blåser det mer på dessa höjder och det är en dålig kombination.

Även om en drönare har möjlighet att flyga högt så är det lag på att de flesta drönare inte får flyga mer än 120 meter över mark i okontrollerat luftrum.
 
Bästa butikerna att köpa drönare:
 
clasohlson.com
 
 
Se även - Bästa drönaren 2019!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela