Drönarguiden

Köpa drönare med kamera - Bäst i test!

Vad kostar en drönare? Vilken quadcopter ska man köpa?

Publicerad 2018-08-06 14:21:00 i Allmänt,

Hur mycket kostar en drönare? Här är exempel på bra quadcopters i olika prisklasser!
Priset på drönare varierar kraftigt beroende på kvalitet och funktion
 
Vad kostar en drönare?
Drönare säljs i svenska butiker för mellan 300 kr och ända upp till 32.000 kr
 
Vilken drönare ska man köpa?
Det första man bör fundera på är vad man ska med drönaren till? Ska man använda drönaren till att bara flyga runt med för skojs skull eller ska man använda drönaren till att ta professionella bilder från luften?
 
Det finns drönare med kamera under 2000 kr men bildkvaliten är inte den bästa. Ska man ta riktigt bra bilder med en drönare så ligger priset runt 10.000 kr.
 
Snabb racing drönare utan kamera
Är man ute efter att bara flyga med drönaren utan att filma eller ta bilder så an vi rekommendera LaTrax Alias Quad
LaTrax Alias Quad drönare
Denna drönaren är byggd för att flyga snabbt och göra akrobatiska manövrar i luften. Det är en drönare i den billigaste klassen (1500 kr). Men håller ändå väldigt hög kvalitet eftersom den är helt anpassad för att flyga med och saknar kamera. LaTrax Alias Quad har lång batteritid och lätt att styra för nybörjaren. Drönaren är väldigt tålig så man behöver inte vara orolig för att den skulle gå sönder om man flyger in i något.
 
 
Billig drönare med kamera och GPS
Vill man ha en drönare i den lägre prisklassen (runt 1000 kr) som kan filma i hyffsad hög upplösning 720P så rekommederar vi Hubsan X4 Desire som desutom har GPS funktion.
Hubsan X4 Desire är den billigaste drönaren med GPS funktion vilket innebär att den automatiskt kan flyga tillbaka till platsen den lyfte ifrån om batteriet börjar ta slut eller om drönaren har flygit ur sikte.
 
Denna quadcopter har även en annan användbar funktion nämligen att den behåller sin position på höjden även om man släpper spaken på kontrollen helt vilket är användbart när man tar bilder eller filmar.
 
 
Bra Quadcopter med full HD kamera och GPS
Om man vill filma i full HD 1080P får man lägga på några tusenlappar. Vi rekommenderar Hubsan H501S X4 FPV för en riktigt bra drönare i mellanklassen.
 
Denna quadcopter kan man flyga med i ca 20 min innan batteriet tar slut jämfört med drönare i den lägre prisklassen som har en batteritid på runt 10 min. Flygtiden är viktig eftersom man vill vara ute och flyga med drönaren under längre tid. Hubsan H501S har dessutom en kamera som filmar i full HD 1080P.
 
Prisvärd drönare som har full HD kamera och GPS med alla funktioner som automatisk hemflygning och "follow me" vilket innebär att drönaren automatisk följer den som håller i spakarna, perfekt att ta selfies med.
 
 
Bästa drönaren för erfarna flygare
 
DJI Mavic pro 2 och DJI Mavic Zoom är de senste drönarna från DJI och håller absolut toppklass. Dessa quadcopters är i den högre prisklassen på över 10.000 kr. DJI Mavic pro 2 och DJI Mavic Zoom ser ungefär likadana ut, de är små och går att fälla ihop vilket gör dom väldigt portabla och enkla att ta med sig i en ryggsäck. Skillnaden mellan de båda drönarna är att DJI Mavic pro 2 har en hasselblads kamera och DJI Mavic Zoom har en kamera med zoom funktion.
 
Se test och recension av  DJI Mavic Zoom
 
 
Fler avancerade drönare
DJI Mavic Air
Walkera Vitus
Walkera QR X800
 
Om man ska använda drönaren som en leksak finns det enkla och billiga drönare som är riktigt kul att flyga med.
 
Fler billiga drönare
Hubsan Microdrone
QUADCOPTER 68X68MM
UDI R/C Freedom 3D
Hubsan X4 Plus FPV
Hubsan X4 Star GPS
Dji Ryze Tello
Denver DCW-360 Drönare med kamera
Mini-drönare
 
 
Se alla drönare
 
Bästa butikerna att köpa drönare:
 
clasohlson.com
 
 
Se även - Bästa drönaren 2019!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela