Drönarguiden

Köpa drönare med kamera - Bäst i test!

DJI Mavic 2 Pro och Zoom drönare - Stort test! (video recension)

Publicerad 2019-01-17 11:25:00 i Allmänt,

Mavic 2 Pro och Zoom: De senaste drönarna från DJI
Nya drönaren från DJI är ännu vassare än sina föregångare och har en zoom funktion som ger flera nya spännande möjligheter.
 
DJI har släppt två nya drönare Mavic 2 Zoom och Mavic 2 Pro. Dessa drönare set ungeför likadana ut men skiljer sig på så sätt att Mavic 2 Pro är lite dyrare och har en Hasselblad kamera medans Mavic 2 Zoom har en 2X optisk bild zoom.
 
Båda dessa drönare har en saftig prislapp men är drönare av absolut toppklass.
 
Produktspecifikation:
 
  • Kan flyga upp till 70 km/h
  • 30 min batteritid
  • Filmar i 4K upplösning
  • Hopfällbar och kompakt
  • Hasselblad-kamera (Mavic 2 Pro)
  • 2X optisk Zoom (Mavic 2 Zoom)
  • Vikt: 905 g
  • Mått hopfälld: 214x91x84 mm
 
Mavic 2 Pro - Pris: 14.590 kr
 
Här kan du köpa DJI Mavic 2 Pro (jämför pris)
kjell.com
netonnet.se
clasohlson.com
webhallen.com
 
Mavic 2 Zoom - Pris: 11.990 kr
Här kan du köpa DJI Mavic 2 Zoom (jämför pris)
kjell.com
netonnet.se
clasohlson.com
webhallen.com
 
 
 
Test och recension av DJI Mavic 2 Pro och Zoom
 
DJI Mavic 2 Zoom och Mavic 2 Pro är små och portabla, och skiljer inte utseendemässigt nämnvärt från sina föregångare men har förbättrats avsevärt i prestanda och funktioner.
 
Vi tänkte gå in närmare på detr som skiljer Mavic 2 Pro från Mavic 2 Zoom nämligen kameran.
 
Kamera med zoom
Utmärkande för Mavic 2 Zoom är som namnet antyder dess zoom funktion
 
Det nya zoom systemet gör det möjligt att zooma in på objekt och filma närmare även om drönare har samma avstånd. Det kan vara att föredra om man vill ha tystare filmning utan störande ljud från området eller om man har svårt att flyga närmare objektet. 
 
När man zoomar in på ett objekt kan man få en häftig suddig bakgrund.
 
Man skrollar på ett hjul med höger fingret för att zooma in och ut samtidigt som man kan scrolla med vänsterfingret för att höja och sänka kameran. Det går väldigt smidigt och känns helt naturligt när man väl har fått grepp om det.
 
Det går även att utföra en "Dolly Zoom" där man flyger baklänges och samtidigt zoomar in vilket får det att verka som objektet står kvar på samma plats samtidigt som bakgrunden rör sig.
 
Se exemplet nedan hur Dolly Zoom funkar
Här är en video som visar möjligheten med nya zoom funktionen
Det går att zooma 2x med optisk zoom och 4x med digital zoomning men då sjunker upplösningen från 4K till 1080P.
 
Kameran filmar i 4K 30fps i D-Cinelike i 100 mbp/s eller 2,7K i upp till 60fps. Det finns även möjlighet att filma med full HD 1080p i upp till 120fps vilket innebär att man efteråt kan dra ner filmen i slowmotion.
 
Hyperlapsfunktion
En annan häftig funktion är att man kan göra så kallade timelaps videos som blir allt mer populärt. Man slipper redigera filmen i efterhand, det är bara att trycka på en knapp. Man ställer in drönaren att flyga från en punkt till en annan, cirkulera objektet eller ta kontrollen själv, då ställer man in drönaren på cruise kontroll för att få en stadig och jämn flygning.
 
Hyperlaps videos tar en bild varannan sekund och det tar ungefär fem minuter att få 100-150 bilder vilket är lagom för en bra video. Resultatet är riktigt imponerande.
 
Så här använder man hyperlapsfunktionen:
 
Hasselbladskamera
Mavic 2 Pro kommer med en inbyggd hasselbladskamera vilket gör drönaren något dyrare än Mavic 2 Zoom.
 
Bild och filmkvaliten på denna kameran med 3-axlad videostabilisering är helt enkelt fantastisk och det går inte att bli besviken oavsett hur kräsen man är. 
 
Exempel på högupplöst video som filmats med DJI Mavic 2 Pro
Mavic 2 Pro kan ta bilder i 20 MP och filma i 4K upplösning med HDR.
 
Detta är en drönare för professionella fotografer och filmare som vill ha videokvalitet i toppklass. 
 
Task Library 
Denna funktion gör det möjligt att spara en flygrutt som gjort tidigare så att drönaren flyger på samma sätt igen. Då kan du filma samma miljö under olika tider på dygnet eller under andra väderförhållanden, vilket kan ge en cool effekt.
 
ActiveTrack 2.0
Låter dig inte bara följa ett objekt utan drönaren kan lista ut ungefär vart objektet kommer att ta vägen eller dyka upp om det skulle förvinna ur synfältet. Mavic 2 kan även undvika och navigera runt hinder samtidigt som den följer efter ett objekt.
 
Smidig och enkel flygning
Mavic 2 har massor med funktioner och avancerade inställningar som det kan vara svårt att sätta sig in i som nybörjare men drönaren är förvåningsvärt enkel att flyga. Den har väldigt imponerande stabilitet och det går snabbt att vänja sig vid kontrollen även om man inte är van att flyga. 
 
Med standard inställningen så är alla drönarens säkerhetsinställningar på vilket innebär att Mavic 2 vägrar att flyga in i något. Sensorerna finns runt om hela drönaren som varnar när ett hinder kommer för nära.
 
Ställer man in drönaren på sportläge så går det snabbare och man kan flyga närmare objekt om man vill. Det är inte lika säkert men väldigt roligt att köra snabbt och göra häftiga manövrar.
 
Imponerande batteritid
Flygtiden är hela 30 min vilket är väldigt bra för en så liten drönare.
 
Omdöme
DJI Mavic 2 är en dyr drönare i toppklass med många avancerade funktioner som kan vara svårt att sätta sig in i om man är nybörjare. Men detta är en väldigt kapabel drönare och man får mycket för pengarna.
 
Designen är snygg och behändig, det är lätt att vika ihop drönaren och ta med den i en ryggsäck på resor och utflykter.
 
Det finns tillräckligt med funktioner för att få även den mest kräsne drönarfantasten nöjd. Den nya zoom funktionen på Mavic 2 Zoom ger nya möjligheter som tidigare inte varit möjligt och DJI Mavic 2 Pro har en hasselbladskamera som ger bildkvalitet i absolut toppklass.
 
Du får inte en bättre drönare i den här portabla storleken och i den här prisklassen. Frågan är bara om man värderar zoom funktionen som DJI Mavic 2 Zoom har eller om man hellre vill ha DJI Mavic 2 Pro med Hasselblads kamera.
 
4.9
 
 
 
 
DJI Mavic 2 - Test och video recension
 
DJI Mavic 2 Pro och Zoom - Test och video review
DJI Mavic 2 Pro och Zoom guide för nybörjaren
DJI Mavic 2 Pro eller Zoom vilken drönare är bäst för dig?
DJI Mavic 2 Pro video review
DJI Mavic 2 Zoom video review
 
 
 
Bästa butikerna att köpa drönare:
 
clasohlson.com
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela