Drönarguiden

Köpa drönare med kamera - Bäst i test!

Hubsan H501S X4 FPV - Test och recension (se omdömet)

Publicerad 2019-01-15 14:59:00 i Allmänt,

Nu är det dags att testa Hubsan H501S X4 FPV. Hubsan tillverkar utmärkta drönare som är väldigt populära och vi har testat många olika drönare från Hubsan.
Hubsan H501S X4 FPV
Hubsan H501S X4 FPV är en drönare för lite mer erfarna flygare som vill kunna filma med hög upplösning. Är man nybörjare så kanske man nöjer sig med en billigare variant som Hubsan desire eller Hubsan star Pro
 
Till skillnad mot de billigare varianterna så har Hubsan H501S lång batteritid (20 min), hög upplösning på kameran (1080P HD) och många olika häftiga funktioner som vi tänkte gå in lite närmare på nu.
 
Häftiga funktioner
Eftersom Hubsan H501S har GPS både på drönaren och sändaren så kan man ställa in så att drönaren automatiskt följer sändaren vilket gör den perfekt för att ta "selfies" man behöver inte tänka på att styra drönaren utan man kan lägga all fokus på att filma eller ta bilder. 
 
Drönaren flyger dessutom hem automatisk om den börjar få slut på batterier eller om den flyger utanför sändarens räckvidd. Det finns även en knapp på sändaren som man kan trycka för att få drönaren att automatiskt flyga tillbaka till startplatsen och landa själv.
 
En annan användbar funktion är att drönaren behåller sin position på höjden även om man släpper vänsterspaken.
 
Här är en video som visar dessa funktioner
GPS och follow me test
 
Tålig och kraftfull borstlös motor
Det finns många fördelar med att ha en borstlös motor, här är några av dessa
- Högre vridmoment till viktförhållande     
- Ökat vridmoment per watt effektinmatning (ökad effektivitet)     
- Ökad pålitlighet och lägre underhållskrav     
- Minskat operativt och mekaniskt ljud     
- Längre livslängd    
 
Helt ok kamera med full HD
Hubsan H501S filmar med 1080P upplösning. Kameran ger inte lika skarpa bilder som de dyraste drönarna men bilden är helt ok i full HD upplösning. Kameran är inbyggd i drönaren och går inte att ta bort. Videon streamar live till displayen utan störningar. Du kan filma och ta bilder som lagras på ett Micro-SD minneskort (köps seperat).
 
Här är ett exempel på videokvaliten när man filmar med Hubsan H501S drönaren
Hubsan H501S X4 FPV videoexempel
 
Lång flygtid
Hubsan H501S har en av de längsta flygtiderna av alla drönare i den här prisklassen. Batteriet är något större en vad som är vanligt och låter dig flyga i ca 20 min innan det är dags att ladda batteriet. Med några extra batterier så kan man vara ute och flyga i en timma utan att behöva avbryta och åka hem vilket är väldigt uppskattat. De flesta drönare i denna prisklass klarar bara 15 min flygtid.
 
Lång räckvidd
Förutom lång batteritid, bra kamera och många häftiga funktioner så vill man även ha lång räckvidd så att man kan flyga högt och långt med drönaren och även på denna punkt levererar Hubsan H501S med en räckvidd på 300 m vilket är längre än de flesta andra drönare för det priset.
 
Omdöme
Detta är en väldigt prisvärd drönare som levererar över förväntan. Det är inte en av de dyraste drönarna och inte heller den billigaste varianten. Om man är nybörjare och bara vill testa att flyga lite med en drönare som har kamera så finns det billigare varianter att köpa och om man vill ha det allra bästa så får man betala minst det dubbla.
 
Perfekt för den erfarne flygaren som vill ha en riktigt bra drönare med alla funktiner och full HD men som inte är beredd att betala för det allra bästa. Eller för nybörjaren som har råd och vill prova på en avancerad drönare på en gång.
 
Se pris
 
Se alla drönare
 
Hubsan H501S X4 FPV video review
Test och recension av Hubsan H501S X4 FPV
Hubsan H501S X4 FPV test del 1
Hubsan H501S X4 FPV test del 2
Hubsan H501S X4 FPV test del 3
Hubsan H501S X4 FPV Test
Hubsan H501S X4 FPV paket
 
I paketet ingår:
Drönare, inklusive LiPo-batteri och 4 st propellerblad
Sändare
LiPo-laddare inklusive adapter
Verktyg för propeller-montering
Engelsk manual
 
 
Bästa butikerna att köpa drönare:
 
clasohlson.com
 
 
Se även - Bästa drönaren 2019!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela